Лотар Матеус: Няма драма, има умора у някои

галерия:

снимка: Булфото

 Селекционерът на националите Лотар Матеус изглеждаше спокоен след загубата от Корсика. В сряда сутринта той заведе отбора на 20-минутна разходка и стречинг на един от най-известните корсикански плажове. Следобед от 17 ч тимът имаше поредната си шеста тренировка от началото на лагера. Матеус говори последователно на четири очи със Стилиян Петров, Мартин Петров, Николай Михайлов и Николай Бодуров.

 

"Контролата с Корсика е просто част от подготовката ни за двубоя с Черна гора и затова не търсихме резултат - заяви Матеус пред "Труд". - Загубата не е приятна, но няма драма. Поговорих с играчите и ги призовах да мислят за събота, когато трябва да се види истинското ни лице. Надявам се този спаринг да не понижи самочувствието ни, а напротив - да провокира футболистите да покажат класа в Подгорица.

 

Заложих на два различни състава и съм доволен повече от този, който игра през второто полувреме. Но по ирония на съдбата точно тази формация получи гол. Усетих умора у някои от футболистите и двубоят беше тест кой в какво точно състояние се намира в края на сезона. На тази база ще определя и титулярите за Подгорица.

 

В тактическо отношение има още какво да се желае - не всичко от задачите се изпълнява на сто процента. Особено при заучените положения има разминавания. Затова и правим повече занимания на този лагер. Ако нещата не се получават на тези тренировки, няма как да се случат на мача.

 

Не искам България да играе стихийно, нашата сила трябва да е в действията на колектива. Проблем е, че нямаме изявени лидери във всяка една линия на единайсеторката. И в Подгорица ще имаме шанс за успех само ако всички дадат максимума на моментните си възможности. Почти съм готов със състава и ще го сглобя с играчи и от двете формации, които използвах срещу Корсика. Оставам оптимист за евроквалификацията срещу Черна гора."